Wat, voor wie en waarom

(Beginnende) Natuurliefhebbers, Levensgenieters, (eco- )Bourgondiers en mensen met (beginnende) interesse in planten, kruiden en hun toepassingen vinden hier info over het goede dat Frankrijk op dit gebied te bieden heeft.

Ons blogteam

Margriet Groenevelt

Margriet Groenevelt

Mr. Drs. Margriet Groenevelt woont al jaren in Frankrijk. Ruim 10 jaar in de Provence/Côte d’Azur en al weer 4 jaar in de Champagne-Ardennen. Ze heeft een juridische en bestuurskundige universitaire opleiding en is een ervaren sparring partner. Ze spreekt en schrijft de Franse taal vloeiend en heeft een passie voor het Franse leven.

Margriet was van 1998 tot 2004 directeur en eigenaar van FNAIM makelaarskantoor TimmoFrance SARL in Flayosc (VAR).Zij gaf lezingen op de onroerend goed beurzen ‘Second Home International ‘en ‘Immo International’. Hiernaast schreef zij columns in o.a. ‘Leven in Frankrijk’, ‘Maison en France’ en ‘Drop of Stroopwafels’.

Sinds 2004 is Margriet onafhankelijk Consultant en begeleid zowel Privé verkopers, , Nederlandse makelaars als Curatoren bij aan-en verkoop van onroerend goed en fiscaal-juridische vraagstukken en werkt nauw samen met o.a. René Hoksbergen en Jannetta Dorsman van ‘2e Woningadviseurs’ in Zeist, met Mr. Rob van Schijndel van ‘Frankrijk Emigratie’ uit Céret en met Peter de Jong, van Assurantie advies kantoor ‘Butet & De Jong’ uit Pont du Beauvoisin.

Sinds 2016 informeert en publiceert Margriet met andere gastbloggers op ThisisFrance.info over haar grote passie: ‘Natuurlijk’ Frankrijk in de meest brede zin van het woord: Natuur, Puur en eerlijk Eten, Wandelen, Verstilde dorpen bezoeken, Slow life, (Helende) kruiden en planten en nog veel meer :-)

Marissa Schopman

"Soms dan moet je gewoon even ademhalen, luisteren, vertrouwen en loslaten en zien wat er gaat gebeuren...."

En dat is exact wat Marissa deed toen ze het besluit nam op het Noord-Franse platteland te gaan wonen. Rust, ruimte, stilte en kwaliteit van leven. Ze vond het in de Thiérache, een prachtige streek met verstilde dorpjes, sterrenhemels en heggetjes, weiden en koeien in een coulissen landschap waar ruilverkaveling nooit heeft plaatsgevonden. Marissa blogt regelmatig voor This is France in de serie "Marissa vertrekt".

Marissa sprak nauwelijks Frans, verliet een goedlopende massagepraktijk in Culemborg en door haar georganiseerde spirituele beurzen. Inmiddels heeft ze een prachtig huis op het Franse land en runt een streekwinkel voor de gemeente Guise, de plaats waar meer dan een eeuw geleden de Franse kachelbouwer Godin zijn utopisch project Familistère bouwde, een bezichtiging waard!

Marissa is ook voorzichtig een massagepraktijk aan het opstarten uitgebreid met stenen en mineralen en tweedehands kleding.
Haar blogs gaan over de alledaagse dingen, cultuurverschillen, wetenswaardigheden en integratie in het Franse leven.

Marissa Schopman

Ingrid Smits

"Wees onversaagd in de achtervolging van wat jouw ziel in vuur en vlam zet....". 

Woorden die heel erg van toepassing zijn op Ingrid Smits.

Samen met man en eerste baby verruilde ze haar mooie huis en baan in Nijmegen voor de ruige Pyreneeën in het Franse land. Er kwamen nog 2 kindjes bij....

Nu, zo'n 10 jaar later, is Ingrid met haar gezin geheel thuis in Céret, een authentiek dorp in Frans Catalonië waar ze werkt als holistisch acupunctuur arts. Een groot deel van haar tijd wordt besteed aan haar allergrootste passie: zang! Daar ligt de vlam voor haar ziel!

Ingrid is gastblogger voor This is France en blogt over de dagelijkse belevenissen in werk, gezin en zangcarrière :-)

Ingrid Smits