Advies

Onafhankelijk consultant

Margriet Groenevelt helpt u op weg wanneer u zich in Frankrijk tijdelijk of permanent wilt vestigen. Haar gedegen en objectief advies vooraf kan u uit de droom helpen of helpen uw droom te realiseren. Want Frankrijk is een ander land, met een andere taal, andere gebruiken en andere regelgeving.

Margriet1

Mr.  Drs.  Margriet Groenevelt is onafhankelijk consultant, woonde ruim 10  jaar in de Provence / Cote d’Azur en inmiddels al weer bijna 3 jaar in de Noordelijke Champagne-Ardennen regio. Ze heeft een juridische en bestuurskundige universitaire opleiding en is een ervaren sparringpartner. Ze spreekt de Franse taal vloeiend en heeft een passie voor het Franse leven.

Zij is groot voorstander van online werken en heeft naast een afspraakmogelijkheid in Amersfoort, Nederland recent besloten een virtueel en digitaal kantoor op te richten: ZakelijkeHuiskamer.nl (binnenkort online)

Margriet was van 1998 tot eind 2003 directeur en eigenaar van FNAIM Makelaarskantoor TimmoFrance in de Provence/Côte d’Azur. Zij gaf lezingen op de onroerend goed beurzen ‘Second Home International’ en ‘Immo International’. Hiernaast schreef zij columns in o.a. ‘Leven in Frankrijk’, ‘Maison en France’ en ‘Drop of stroopwafels’.

Van eind 2003 tot heden is Margriet Frankrijk consultant. Zij heeft een heldere, realistische kijk op uw voorgenomen keuze. En dus niet de ‘roze bril’. Zij adviseert vanuit meerdere invalshoeken en maakt het verschil tussen droom en haalbaarheid. Daar waar nodig brengt Groenevelt u in contact met andere ervaren Frankrijk-specialisten.

Zij werkt hiertoe o.a. nauw samen met fiscalist en Frankrijk specialist Mr. Rob van Schijndel uit Ceret en met Peter de Jong van verzekering en financieel advieskantoor Butet & De Jong uit Pont de Beauvoisin.

Sinds 2015 informeert & publiceert Margriet met andere gastbloggers op ThisIsFrance.info

Verder is ze actief op Facebook/DitIsFrankrijk, op Twitter @DitisFrankrijk en op Pinterest.com/DitIsFrankrijk

In de rubriek “Marissa vertrekt” wordt het emigratieproces van Marissa , inclusief de bijbehorende emoties, reacties en vragen, veel vragen, door Marissa zelf stap voor stap in blogvorm gedeeld. Marissa wordt door Margriet in alle belangrijke stappen begeleidt en geadviseerd. In de Rubriek “Emigratietips” deelt Margriet haar adviezen en verwijst daarbij naar relevante documenten en/of andere media.

Een greep uit veelgestelde vragen:

  • Ik wil meer ruimte en/of een ander klimaat. Is Frankrijk iets voor mij?
  • Wat komt er allemaal kijken bij emigratie?
  • Ik wil na mijn pensionering meer of zelfs permanent wonen in mijn huis in Frankrijk. Waar moet ik aan denken?
  • Ik wil gaan werken in Frankrijk. Hoe doe ik dat?
  • Ik wil een bedrijf starten in Frankrijk. Hoe doe ik dat?
  • Wat moet ik doen om mijn erfrecht goed te regelen?
  • Hoe financier ik mijn woning?
  • Ben ik in Nederland of in Frankrijk voor ziektekosten  verzekerd?
  • Ik erf een huis in Frankrijk maar ik wil het niet, ik wil het verkopen en de verplichtingen opzeggen, hoe doe ik dat?