Werk vinden in Frankrijk is niet makkelijk, maar ook niet onmogelijk

Werk vinden? Niet makkelijk, maar ook niet onmogelijk.

In Nederland had in een korte tijd een goedlopende massagepraktijk opgebouwd, blijkbaar iets wat ik in mijn handen heb. Dus, soms naïeve ik, ging met veel enthousiasme ook in Frankrijk mijn praktijk inrichten, reclame maken en mails rondsturen. En dan wachten op die klanten… en wachten… en wachten, het bleef stil, ow… Meer actie? Okay, een flyer gemaakt en rond gevraagd of ik bij vakantiewoningen mijn massageflyer mocht neerleggen en ja, dat mocht. Ik dacht, vakantiegangers willen vast wel een massage.. maar ook in de zomer bleef het stil in de praktijk. Ok, duidelijk, dit gaat niet werken. Volgende idee:

mass
Massagepraktijk in Nederland

Of ik dansles wilde geven op een middelbare school in het Engels? YES, YES.. of course. Helemaal mijn ding!!

Weer alle energie ingestoken, flyer gemaakt voor op school, op zoek gegaan naar populaire Franse en Engelse nummers, dansjes gemaakt, geprobeerd er iets “cool” van te maken. En ik vond dat dat aardig was gelukt.

En daar stond ik dan op school, best eng weer, maar ik was er klaar voor!!

Om 17 uur zou de dansles beginnen, NA schooltijd (dat is hier dus tot 17 uur), dat had de directrice zo bedacht. Wat me als eerste opviel is, dat ik buiten de schoolbus zag staan om 17 uur! Veel kinderen worden dus om 17 uur opgehaald door de schoolbus… ehm, ok, maar er worden vast nog genoeg kinderen opgehaald door hun ouders NA de dansles, hoopte ik. Nee dus, alleen 2 enthousiaste leraressen waren gekomen. We hebben lekker gedanst en het een week later nog een keer geprobeerd, maar helaas, geen kids, geen les, shit. Okay dan.. wat nu?

Knipsel dans

Toen werd mij gevraagd, “Wil je mijn Engelse en Nederlandse lessen overnemen? (dank je wel Fransien!) Je hoeft geen ervaring te hebben, het gaat om volwassenen en het zijn hele leuke mensen.” Ik lesgeven? Dansen ok, dat is mijn ding.. maar grammatica uitleggen?? Oh my God, veel keus had ik niet, dus JA eh.. graag, denk ik.

De eerste les had ik echt enorme pijn in buik, ik vond het doodeng, natuurlijk was dat nergens voor nodig, maar pfff, zag er als een berg tegenop. Inmiddels geef ik al een tijdje les en gaat het best goed eigenlijk, ik ben nog steeds geen lerares, maar ik probeer het met enthousiasme te brengen en dat is inmiddels dus baan 1.

1327775838_B973802982Z.1_20141014185342_000_GTC3A09VE.1-0
Kennismaking met mijn klasje

Maar daar red ik het natuurlijk nog niet mee!

Heb veel tijd gestoken in het maken van contacten met Fransen en Nederlanders. Inmiddels ben ik aangenomen als Nanny, ik zeg “Nanny”, omdat ik Engels met the kids praat, dat willen de ouders graag. Ik haal ze op van school en help hun met hun huiswerk (alleen Engels en Duits haha).

Ook word ik steeds meer gevraagd om Engelse bijles te geven en zo begint mijn netwerk dus te groeien.

Verder heb ik nog geprobeerd in een Frans restaurant te werken, zij waren enthousiast, maar ikke niet. Oh my God, dat was echt een nachtmerrie. Natuurlijk is het begin altijd moeilijk, maar dit was 10 graden hoger dan moeilijk haha. Dat wordt een Blog op zich!

Meubels kopen, opknappen en verkopen in Nederland was ook snel over, want ik had al gauw geen vervoer naar Nederland meer…

Uiteindelijk is het goed gekomen, ik heb wat baantjes en daar ging het om. En nu op zoek naar iets voor vast. Want ik wil nog steeds heel graag blijven hier.

2 reacties op “Werk vinden? Niet makkelijk, maar ook niet onmogelijk.”

  1. Hiblot brigitte

    Bonjour Marissa,

    Tu as beaucoup de courage et ta volonté vaincra, enfin, j’espère !
    J’aimerai tellement que ton projet aboutisse.

    Bizzzz à bientôt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *