Is wonen in Frankrijk wel zo romantisch?

Romantisch?

De zin: “Woon jij in Frankrijk? En heb je alleen maar 1 houtkachel? Wat romantisch”

.. zeker die laatste 2 woorden herhaal ik wel eens in mijn hoofd, wanneer ik bijvoorbeeld meerdere malen per dag hout van beneden naar boven moet sjouwen “wat romantisch”. Want in de winterdagen vliegt het hout er doorheen. En omdat het de enige kachel in huis is, is het ook echt nodig.

3
Mega tuin, Mega werk, dank Mega lieve vrienden

En dan het ongedierte, hoort er natuurlijk allemaal bij, het buitenleven… maar romantisch??

Sommige hebben de hele soap van de muizen al meegekregen, daarom alleen wat steekwoorden hierover voor wie het hebben gemist: Muizennest in mijn auto, 5 soorten muizenvallen geprobeerd, de muizen werkten samen om het eten uit de vallen te halen, de lieve-maar-niet-helpende-paniekerige-reacties van lieve facebookers dat mijn auto stuk geknaagd kan worden hielp niet, de gevangen muizen loslaten aan de andere kant van de mega tuin en ze gewoon weer richting mijn auto zien rennen was niet zo plesant, dus dan maar fietsend met de muis in de muizenval achterop naar het einde van het dorp, zag er komisch uit… uiteindelijk 6 muizen gevangen na een maand er dagelijks mee bezig zijn geweest, pfff en auto gelukkig nog heel. Sjooo romantisch…

2
“Spring maar achterop bij mij.. “

Voordat ik de woning in kwam zat er een bijennest in het dak, “ja leuk, honing”, dus. Nou, in je dak is natuurlijk niet zo fijn, de honing was wel lekker trouwens. Maar ook veel gedoe, ook hier was de bedoeling dat het op een diervriendelijke manier zou gebeuren. Ze zouden uitgerookt worden, als er rook is gaat een bij zijn honing verzamelen en vluchten, dat was het plan (!). Maar het resultaat; het werd zo heet dat de honing smolt en als een soort lava over de bijen en DE koningin ging. Er heerste vette paniek, ook aan mijn kant, want ik heb nog nooit zo’n zwerm bijen gezien, helemaal in paniek die beesten… over de hele breedte van het huis, paar meter hoog en paar meter diep, echt veel, niet normaal. Maar het werd nog een graadje erger, er vloog een raamkozijn in brandt, haha, rook genoeg zeg maar, weg waren ze toen wel. Het ergste was nog dat ik DAT kozijn al had geschuurd :-( … Heeeeel romantisch.

4
Kozijn inmiddels vervangen

En dan de marter (soort wilde fret)… Er liep iets in mijn kelder, waar al mijn hout lag, fiets, etc. Waar ik in ieder geval regelmatig moest zijn en vaak hoorde ik daar iets knagen,  maar wat? Doodeng, want het kon een marter zijn, die niet zomaar aanvallen, maar wel als ze in het nauw gedreven worden.. vertelt men dan zo leuk aan mij. Weet je hoeveel hoeken er in mijn kelder zitten?? Dus.. Mijn hout pakken deed ik altijd met veel zorg, maar loste het probleem “wat zit daar?” niet op. Mijn kat in de kelder vond ik ook eng, want in een hoek gedreven marter valt gerust een mens aan, dus ook een kat. Ook hier heb ik weer diverse vallen geprobeerd en zelfs een sporenonderzoek gedaan, ik moet er nog steeds om lachen. Een laagje zand en in het midden wat eten (creatief he?), maar helaas zonder resultaat, het beestje was te licht, dus geen spoor. Maar uiteindelijk kwam toch een keer mijn kat met een kleine rat aanlopen en sindsdien is het stil in de kelder, opgelost, pff, sorry rat.

CAM00732
Grote muis of kleine rat? Mijn kelder is weer veilig

En dan zullen we het maar niet hebben over de ontelbare lekkages die ik gehad heb, het riool doorprikken met als gevolg, een douche van urine, de super sexy outfits waar ik niet in rondloop.. ben net een boerin, de auto die vast zat in de modder en niemand er was om mij te helpen, maar na 3 uur klooien wel trots op mezelf dat het gelukt is…  de romantiek spat er echt vanaf!!!

En morgen maar eens een bestrijder bellen of hij de hoornaarnest uit het dak wilt halen. Voor mij een nieuw soort beest, mega wespen zijn het, van 4 cm, die ook gewoon wespen eten…enge beesten.

Durft er iemand nog te zeggen dat het zo romantisch is? :-p

2015-09-12 20.51.38
Okay.. beetje romantisch is het wel

4 reacties op “Romantisch?”

  1. ach lieve Marissa … ik ben zo trots op je! Werelds zoals jij al die tegenslagen trotseert en nog steeds elke dag met goede moed … niet altijd zin … opstaat en de volgende dag trotseert. Doen wat je hart je ingeeft is geen garantie op makkelijk … maar wat maak je er een mooi leven van … chapeau!

  2. Lieve Marissa, hoe kom je erbij dat jij geen schrijfster bent? Bij al je verhalen zie ik het gebeuren en ondanks dat het voor jou niet altijd leuk is, zit ik met een vette smile op mijn gezicht en met groot respect voor de manier waarop je alles aangaat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *