Franse contacten opdoen, hoe doe je dat?

Contact met Fransen, hoe doe je dat?

Het is echt een nieuw leven opbouwen, zowel met totaal ander werk, nieuwe mensen, nieuwe taal en gewoontes aanleren. Zo heb ik van de week een Nederlandse vriendin geholpen met Franse grammatica en zij leert mij drinken haha, ik drink nml. helemaal geen alcohol en dat is hier zoooo raar.

2015-06-18 12.07.23
Laten we beginnen met een Roseetje

Voordat ik naar Frankrijk vertrok ben ik eerst 2 weken vakantie gaan houden in mijn eentje in Frankrijk en ik vond via marktplaats een goedkoop adresje bij Nederlanders. Deze Nederlanders, super aardig, heb ik nog steeds leuk contact mee. Zij gaven mij een website van een Nederlandse vrouw, die hier ook alleen woont. En op haar website stonden weer meer websites van Nederlanders met o.a. een B&B, een vakantiehuis. Een aantal heb ik gemaild en mee afgesproken. Puur om te vragen; “Hoe is het voor jou om hier te wonen?”.

En door deze contacten ben ik aan het huis gekomen wat ik nu huur en door deze contacten kreeg ik nog meer contacten en dankzij deze contacten heb ik ook wat werk gevonden.

IMG_0291
Het huis was alleen nog een geraamte, ook helemaal begroeid. Zo konden alle luiken niet meer open, op eentje na… wat een uitzicht, ik was meteen verkocht.

En dan ineens woon ik hier, natuurlijk wilde ik ook Franse contacten op doen, maar hoe doe je dat? Voordeel van alleen zijn is dat mensen je sneller uitnodigen, de Nederlanders in dit geval, een marktje, een opening, een plantenruil, noem maar op. Nadeel is dat als er Nederlanders zijn je daar dan toch sneller en makkelijker mee gaat praten. Al was ik ook nog te onzeker over mijn Frans..

Toen ben ik gaan kijken bij de supermarkten, daar hangen allerlei flyers met wat er zoal georganiseerd wordt. Ah… Zumbalessen, yes, daar ga ik naar toe. Een open dag, om je in te schrijven. Ik met mijn woordenboeken op stap en zag vervolgens allemaal moeders met kinderen naar binnen gaan.. ehm… ow, heb ik het verkeerd begrepen?? Dansles voor kinderen? Ik dapper naar binnen gestapt en moest in de rij gaan staan, bij de moeders met kinderen. Ik ga het gewoon vragen.. dan maar de domme Nederlander uithangen.

Knipsel

Gelukkig kwam er nog een vrouw achter me staan, die ook zonder kinderen kwam. Met wat gezichtsuitdrukkingen hadden we al een aardig gesprek.. een gesprek zonder woorden haha. Vervolgens zeg ik “Warm he” (was daar echt bloedheet binnen). En hoppa.. ik opende een gesprek, uhm.. van 1 kant, prima, ik luister en zeg af en toe “oui”, natuurlijk had ik wel verteld dat ik maar un peu Frans spreek. We hadden ons beide ingeschreven en al “kletsend” liepen we samen naar buiten. En toen zei ze; “Heb je zin om een keer koffie te komen drinken bij mij thuis?”. Ik hoorde koffie, een keer en thuis, ah.. je comprends. Volgens mij de enige zin die ik echt begreep haha, maar het eerste contact was gelegd …

En na een stuk of 6 Zumbalessen heb ik een medecursist gevraagd of ze zin had om zondag met mij mee te gaan naar een brocante. Haar antwoord begreep ik niet, was namelijk niet gewoon “oui” of “no”, nee.. een heel lang antwoord, maar haar reactie was heel enthousiast, dus leek het een “oui”. Na wat miscommunicatie kwamen eindelijk uit op een afspreekplek en tijd, haha, ik moet gewoon even geduld hebben of hun met mij. En dat hebben ze. Franse stug? Echt niet.

2 reacties op “Contact met Fransen, hoe doe je dat?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *