Wat een gedoe, en ik wil alléén maar internet!

Ik wil alleen maar Internet!!!

Ik wil INTERNET!!

Het vinden van een huis is niet heel moeilijk, er is veel te koop, voor belachelijk lage prijzen. Maar ik, als zelfstandige zonder een spaarrekening, kan niet zomaar iets kopen, gelukkig zijn er diverse opties voor huur te vinden. Het blijkt zelfs dat ze erg blij zijn met Nederlandse huurders, want.. dit geloof je niet.. laatst hoorde ik een verhaal over Franse huurders (de wat minder gestelde) die hadden een binnendeur gebruikt als kachelhout, ze hadden namelijk geen geld meer voor hout. Idioot voor woorden natuurlijk, nou is dit verhaal misschien een beetje een uitzondering haha, maar wel echt gebeurd.

Huurhuizen worden soms echt als gebruiksvoorwerp gebruikt …

 

CAM01187
Zonder hout geen warmte

Ok, als alleenstaande Nederlandse in Frankrijk was internet voor mij toch wel heel belangrijk, dus ik op dag 1 al met een tolk naar de Orange winkel. Ja, mevrouw, u heeft dan wel een Frans bankrekeningnummer nodig. Ow, okay. Ik naar de bank, ja mevrouw, u moet dan wel een factuur kunnen laten zien van de electra. Huh? Ok, na wat navraag is dit wel handig om te weten. Je kan je niet echt laten “inschrijven” in Frankrijk, je meld je wel even bij de burgemeester, omdat hij/zij je wilt zien en wilt weten hoeveel bewoners zijn dorp heeft. Inmiddels ontdekt, dat een factuur van je electra je “bewijs” is dat je kan laten zien dat je daar woont.

20150608_214048 (2)
Het gemis van skypen met de familie

Nou, moet deze factuur natuurlijk wel op mijn naam staan.. ah, weer een uitdaging…. mijn huurbaas is namelijk niet zo snel met het regelen van zaken, waardoor ik na een maand eindelijk per post een factuur kreeg met mijn naam er op. Hup naar de bank en kreeg na 2 weken mijn bankpas, hup naar de Orange-winkel. Ja mevrouw, maar waar u woont is nog geen telefoonlijn, die moet dan aangelegd worden. We komen volgende week langs.. ze kwamen op de afgesproken dag, dat was al een verademing, ander tijdstip, maar ach, dat is normaal hier. De mannen die kwamen om de lijn aan te leggen, hadden meteen al gezien dat een telefoonlijn niet veel zin zou hebben, omdat ik dan te weinig capaciteit zou hebben voor internet.. dus.. Ik weer naar de winkel. Er is nog een andere optie mevrouw, Ja, een kastje voor 3G ontvangst, niet dus, noudit wordt nog een lang verhaal, ben uiteindelijk 5x bij die winkel geweest en zonder resultaat, 2,5 maand verder nog steeds geen internet.

Via satelliet (schotel) bleek de oplossing, geregeld via internet (dankzij hulp van anderen) en was binnen een week geregeld! Hehe.. wat kan een mens blij zijn met internet, poehee.

CAM01763
Schotel gemonteerd
CAM01636
En MacDonald niet meer nodig..

 

 

 

 

 

 

En wat was ik klaar met de MacDonald, pff.. al was ik blij dat ik daar wel gratis kon internetten.

En zo gaat het met alles, inschrijven als zelfstandige, auto omzetten naar een Frans kenteken, verzekering, etc.. ik merk niet dat ik Europeaan ben, het zou makkelijker moeten kunnen, maar zo gaat het helaas niet.

Nog een laatste tip; schaf een chequeboekje aan. Hier wordt nog veel met cheques betaald, zelfs in supermarkten. Nou zei ik bij de bank, oh nee, ik heb geen chequeboekje nodig hoor, dat gebruik ik niet. Daar kom ik van terug, gisteren aangevraagd.. want om bijvoorbeeld mijn auto om te laten zetten, moet ik met een cheque betalen! En zo zijn er meer dingen waar je alleen nog maar met cheque kan betalen… handig om te hebben dus. Way way back in time…

2 reacties op “Ik wil alleen maar Internet!!!”

  1. Goed bezig wijffie! En al die Franse Frustraties (FF) verhinderen jou gelukkig niet om voor je droom te gaan. Je bent mijn voorbeeld in aanpakken, doorpakken én niet bij de pakken neer zitten! Dikke knuf xx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *