Beren op de weg: angsten, zorgen en obstakels van bezorgde mensen om me heen

Beren op de Franse weg

Beren op de Franse weg (16-3-15) Blog 1

Ik weet het nog, goedbedoelde en bezorgde reacties van mensen om me heen…
toen ik vertelde dat ik graag in Frankrijk wilde gaan wonen, in mijn uppie.

marissa

“weet waar je aan begint, de werkloosheid is heel hoog in Frankrijk”,
“de Fransen zijn heel stug he, dat weet je toch?”, “straks vereenzaam je je nog”,
“In de vakantietijd lijkt het allemaal heel leuk, maar..”, “en de winters zijn heel koud he!” en nog meer leuke wat-alsjes.

Genoeg redenen om aan mijn Franse droom te gaan twijfelen. Zelf hou ik mijn weg graag berenvrij of beter nog, hou ik het hooguit bij een meter vooruit kijkend op mijn weg. Maar nu zat het vol met beren, die zich daar lekker hadden genesteld, loop daar maar eens aan voorbij. Nou durf ik wel te zeggen, dat ik stevig in mijn schoenen sta en dus niet zo gevoelig ben voor andermans beren op mijn pad. Beter nog, die beren zijn geen werkelijkheid van mij, dus zijn deze ook helemaal niet aanwezig op mijn pad, das handig. Het waren niet mijn angsten, mijn zorgen, dus floep.. verdwenen als sneeuw voor de zon, deze zorgenbeertjes.

design

Oftewel, ik blijf me vasthouden aan mijn Franse droom en weet dat het lieve, bezorgde reacties waren van mensen die van mij houden.

Gewoon proberen, is waar ik voor sta. Sommige vinden het naïef, niet nadenkend of impulsief, “Ja, dat klopt” roep ik dan het liefst hardop, want dat ben ik. Als ik ga nadenken komen er misschien wel van die beertjes. Maar ik volg toch het liefst mijn hart en dat werkt het beste door er meteen naar te luisteren en niet in de denk-modus te gaan schieten. Mijn gedachten zijn “wat heb ik te verliezen?” Er zullen best wel wat beren voor bijkomen, maar dat hoort bij het leven, daar deal ik dan wel op mee op het moment zelf. Pff.. veel te vermoeiend om alle scenario’s of ehhh.. alle soorten dilemma’s die je tegen kunt komen van te voren al te gaan bedenken, zonde van mijn tijd.

En het leuke is, ik sta nog maar met 1 voet in Frankrijk en ik kan nu al de meeste bovenstaande reacties ontkrachten, jihoe, hoe leuk is dat?!
Van leuke Fransen tot Lifters, van Heimwee tot Pindakaas. Ik deel mijn Franse avonturen graag met jullie.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *