Back to nature, want het is regelmatig 'behelpen' hier

Back to nature op z’n Frans

Back to nature op z’n Frans (30-3-15) Blog 3

Dankzij mijn ongeduldige aard, zat ik veel te vroeg in een huisje in Frankrijk zonder stroom en zonder elektra. Toch kon ik niet wachten met het beginnen van het opknappen en aankleden van mijn huurhuisje. Met alle gevolgen van dien…

30 jaar niet bewoond en onaf.....
30 jaar niet bewoond en onaf…..

Ik bleek de eerste huurster te zijn van dit huis, het was nog nooit bewoond (huis “al” 30 jaar oud). Achteraf heel leuk om te vertellen, maar op het moment zelf was het vaak toch wel erg spannend en erg onhandig.
Om een beeld te geven hoe de eerste nacht ging… ik moet ’s nachts altijd even plassen, zo ook in dit donkere huisje met zijn gekraak. Ik liep dan met mijn zaklampje naar beneden, soms even stilstaand om te luisteren wat ik nu weer hoorde, zonder gordijnen stond ik dus in de ‘t zicht en dat terwijl ik amper geslapen had dankzij al die kleine onbekende geluidjes. Na een plasje gedaan te hebben, moest ik met een emmer water doorspoelen… dat is toch best back to nature. Ik vond het ook best eng en was blij dat na 2 dagen de elektramannetjes zouden komen.

Ik herhaal, zouden komen.. het werd niet maandag, het werd donderdag, zonder notie grrr.  Da’s Frans, hoort erbij, ok.
De huurbaas kwam wel na 2 dagen om het water aan te sluiten, oh zoooo fijn, stromend water.

Naar de publieke wasplaats.....
Naar de publieke wasplaats…..

De elektramannetjes kwamen dus 3 dagen later en waren wel even zoet, er werd geklommen in de elektrapaal (hier gaat de elektra niet ondergronds), gezweet en overlegd en uiteindelijk gelukt. Yes of eh OUI, nee dat klinkt.

Ik heb strooooom!

De mannetjes kregen een bakje koffie, dat ik nu kon zetten en ze moesten vooral hun enige 2 woordjes Engels een aantal keer laten horen. ON / OFF hihi.. zo ging dat met de “hihi” erbij, erg komisch. En zo ervaar ik de Fransen ook, vriendelijk, beleefd en soms grappig. Deze werklui zullen ook geen schunnige opmerkingen maken, dat doen ze niet, zoals ik wel gewend was bij o.a. de schilders bij mijn oude huurhuisje in Nederland haha.
Over de beleefdheid van de Fransen gesproken, die gaat wel errug ver.. daarover meer in de volgende blog.

En hier deed ik het voor zonder water en zonder stroom:

Het uitzicht......dat maakt veel goed!
Het uitzicht……dat maakt veel goed!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *